Trouwen Oudkarspel.

Monique en michiel wilden de trouwfoto's maken in het Diepsmeerpark in Oudkarspel. Dus toen ik daar op verkenning ging om te kijken waar we foto's konden maken keek ik mijn ogen uit. Zo'n klein plekje ,maar zoveel mogelijkheden. Als je het maar wilt zien. Eerst al de brug bij de parkeerplaats , daarna de heuvel met de trap. Deze heuvel deed mij direct denken aan de Pyramide van Austerlitz. Daarachter lagen nog een paar rioleringsbuizen. Daar kan ik ook wel wat mee. En daar tegenover lag een trekvlot. Ik zag het meteen voor me. Daar kan ik een mooie serie maken. Michiel op het vlot die zich dan naar de kant trekt naar zijn bruid. Zo dus dat was geregeld. Op de dag zelf, toen ik bij de bruidegom thuis wat foto's had gemaakt , reed ik naar de bruid in Oudkarspel. Toen ik de N504 op reed richting Oudkarspel , zag ik aan mijn rechter hand een bollenveld. En in volle bloei. Unieke kans. Gelijk schakelen. Ik had ruim de tijd , dus gelijk kijken hoe ik daar komen moest en of het niet te drassig was , want de laatste dagen had het flink geregend. Maar het was makkelijk te vinden en de grond was inmiddels goed droog. Dus dit was een onverwachts cadeautje, en wij fotografen pakken die cadeautjes ook uit. En het was vlakbij de andere foto locatie. Dus dit voorgesteld aan het bruidspaar en zij stemden hiermee in en zie hieronder een gedeelte van het resultaat. 

De bruiloft van Erwin en Eva was er één met contrasten. Aan de ene kant de vrolijkheid van het feest en 2 onvoorspelbare jongens en aan de andere kant het gemis van Eva's moeder die net was overleden. Met dit jonge gezin was het constant schakelen en scherp blijven op de vele onverwachtse , maar leuke momenten . Dat de jongens hyper waren maakte het ook weer leuk. Veel grappige onverwachte momenten waar ik als fotograaf dan op in moet spelen. Van voorbereiding tot het aansnijden van de taart verliep geen moment geheel gepland. Er was nog even paniek omdat de corsages er nog niet waren. De bloemist zei dat ze opgehaald zouden worden en het bruidspaar was in de veronderstelling dat ze gebracht zouden worden. Het is goed gekomen. Ook bij Landsgoed Marquette had ik al een voorverkenning gedaan en het weer werkte ook mee. Ik liet het bruidspaar even ongedwongen wandelen met de kids en kon daardoor wat spontane foto's maken op gepaste afstand waardoor ze niet merkte dat ik er ook nog was. Even een momentje voor hunzelf. Zo heeft elke bruiloft toch weer zijn unieke karakter en wordt een reportage geen eenheidsworst.

De bruiloft van Maurice en Jolanda stond geheel in het teken van het strand. Locatie was Strandpaviljoen "Deining" in Castricum aan Zee. De trouwreportage , De Ceremonie en de Receptie en het feest vonden plaats bij het strandpaviljoen. Eerst dacht ik:"Tjee, aan het strand , hoe moet ik daar nu een gevarieerde trouwreportage maken". Maar tijdens mijn eerste verkenning zag ik al meteen diverse aanknopingspunten om leuke foto's te maken. En dan nog met de spontaniteit van het bruidspaar erbij levert het altijd wel onverwachte momenten op. Het grote voordeel is wel dat we na het ophalen van de bruid niet meer heen en weer hoefden te rijden naar een gemeentehuis en feest locatie. Immers alles was op het strand. Dat bleek wel bij het maken van de trouwfoto's , we hadden uiteindelijk nog tijd over om even zelf op een ander terrasje te gaan zitten om wat te drinken. Dan zou het bruidspaar langs het strand naar de ceremonie lopen en verwelkomd worden door de gasten die al klaar zaten. Al met al weer een unieke bruiloft vast kunnen leggen.

Bij Tessa en Maarten speelde de emoties hoogtij. De trouwfoto's werden gemaakt in de historische binnen stad van Enkhuizen.De ceremonie in het gemeentehuis was één groot vreugde tranendal. Hier heb ik verschillende foto's gemaakt met een fisheye lens waardoor je wat gebogen lijnen krijgt maar vanwege de krappe ruimte wel alles op de foto krijgt. De oude binnenstad van Enkhuizen was natuurlijk een mooie setting voor een trouwreportage.

De trouwreportage van Patrick en Samantha was één van  heel bijzondere, spontane en lachwekkende momenten. Alles was voorbereidt en toch ook weer niet. Heerlijk , dat zorgeloze, niet denken in problemen maar in oplossingen. Niet genoeg gaatjes in de riem, geen probleem , dan maken we er gewoon een paar bij. En dat levert dan toch weer leuke foto's op. Hun zoontje Daley bracht de ringen bij de ceremonie, vertederend. Met z'n allen in de Toyota aygo , leverde ook leuke plaatjes op. 

Op de trouwdag van Henk en Marleen was het weer niet best, maar ik wilde ondanks dat toch buiten foto's maken. Een binnenlocatie zorgt toch gauw voor onrustige foto's, storende elementen zoals balken op de achtergrond doen de foto's geen goed. Gelukkig stonden Henk en Marleen er positief in. Henk was vooral de lolbroek van het stel, en dat zorgde toch voor grappige momenten tijdens de trouwreportage. In het Park van Luna hebben we zo toch een mooie reportage kunnen neerzetten.