Trouwen in Medemblik

Mike en Debbie wonen in Andijk maar gaan trouwen in Medemblik. Voor mij makkelijk want ceremonie en receptie waren in "De Brouwerij"in medemblik. 

Tijdens ons voorgesprek hadden we locaties uitgezocht om de trouwfoto's te maken , we hadden een planning gemaakt in chronologische volgorde. De huwelijksvoltrekking zou om 16.00 uur zijn. Alles op papier gezet dus het enige wat de boel nog in de war kon schoppen was het slechte weer..............................................of een bruid die zich totaal niet aan de planning hield. Juist dat. Oké dan moet je als fotograaf schakelen , het is zoals het is , maar dat hield dus wel in dat de gemaakt route om foto's te maken niet door ging. We konden nog even snel bij het stoommuseum binnen wippen om een paar plaatjes te schieten en dat was het. 

Echter al met al heb ik toch een redelijk complete trouwreportage kunnen afleveren. Kijk hieronder naar het beknopte resultaat.

Trouwen in Purmerend en in Broek in Waterland. 15 oktober 2023

Na een wat gespannen start van de dag , de één is nou eenmaal wat gevoeliger voor stress dan de ander, kwam het bruidspaar na een paar foto's op locatie toch los. Ze werden ontspannen en meer zichzelf,wat dan weer grappige situaties opleverde en een spontane lach. 

Trouwen in een Corvette.....

Barry en Isabel komen beide uit Nieuwe Niedorp , op slechts 3 minuten van elkaar. 

Altijd handig als je schoonvader een mooie auto heeft , in dit geval een Corvette. Het was een stralende dag.Barry en Isabel trouwden van huis uit , lekker "ouderwets"de bruid ophalen vanuit het ouderlijk huis. Daarna trouwfoto's maken in Medemblik bij het Stoommuseum en kasteel Radbout. De ceremonie,receptie en feest vonden plaats in Robachers Watermolen in Hauwert. Door de ruime planning was het bruidspaar lekker ontspannen en dat gaf mij gelegenheid om tussendoor ook wat spontane foto's te maken terwijl we bijvoorbeeld van locatie wisselden. Hieronder een kleine impressie van hun trouwfeest. 

Trouwen in de Broekerveiling.

Bij Peter en Linda mocht ik hun trouwfotograaf zijn bij hun beider 2de huwelijk. Ze hadden een mooie locatie gevonden die hun niet herinnerde aan hun eerste bruiloft: De Broekerveiling. Beide AZ-ter in hart en nieren en dat zagen we bij de ceremonie ook terug. Geen moeilijke poespas , geen al te geposeerde foto's , dat wilden ze. En de First-look was vanuit het huis waar ze nu wonen in Langedijk. Voor mij ook wel lekker. Ook de opmaak van bruid en bruidegom was van huis uit. Ze hadden een prachtige Ford Thunderbird uit 1959 als trouwauto , dus die zal zeker onderwerp zijn van een paar mooie trouwfoto's. Wat mij opviel was dat ze voor iedereen die geholpen had zoals de visagie,kapster, videograaf, chauffeur en ondergetekende een leuk presentje hadden overhandigd. Verder hadden ze voor de lunch voor familie en ook de chauffeur,kapster en fotograaf een prima lunch verzorgd met broodjes en heerlijke ambachtelijk huisgemaakte groente soep. Top geregeld. Tja dan ga je dus op 15 december trouwen...niet echt een warme periode,maar het weer was droog en zonnig. En Linda en Peter sloegen zich er doorheen. Respect. De hele dag liep qua tijdsplanning op rolletjes waardoor er tijdens de trouwreportage ook geen stress was. We hadden van te voren in de tijdsplanning ruime tijdblokken genomen en dat betaalde zich terug. Ik zou zeggen : "Geniet van de foto's en misschien zien we elkaar wel op je eigen bruiloft."

 

Onderstaande serie laat zien dat ook een zwart-wit versie van jullie trouwreportage een mooie toevoeging is. Het is tijdloos, je wordt niet afgeleid door (felle) kleuren en ik gebruik in het zwart-wit album weer andere foto's. Dus het is niet zo dat dezelfde foto's gebruikt worden in de kleur versie en zwartwit versie. 

 

Trouwen in Wijdenes.

Natasha en Ruben hebben beide hun werk in de feestverlichting en evenementen industrie. als trouwfotograaf moest ik dat dus  in de foto's  terug laten komen. Dit was mijn eerste trouwreportage met een bruid in blijde verwachting. En ze zag er prachtig uit met haar mooie ronde buik in een mooie bijpassende trouwjurk. Er was geen traditioneel ophalen van de bruid en geen trouwauto, alles was op één locatie. Met een "First look" moment op de locatie. Het was prachtig weer en zo heb ik er naar mijn menig toch een mooie reportage van kunnen maken met emotionele en ook grappige momenten. 

3 keer is.....

Eindelijk was het zover. Na 2 eerdere verplaatsingen van de datum , kon het dan 29 april 2022 wel doorgaan. Yessica en Michael wilden persé een groot feest met hun dierbaren. Ze wilde geen selectie maken in de corona tijd, van jij mag wel en jij mag niet. In eerste instantie was het plan om de trouwreportage alleen bij Robachers Watermolen in Hauwert te doen want daar was ook het feest en de ceremonie. Maar ik vind het als trouwfotograaf altijd wel leuk om een locatie te zoeken in de plaats waar het bruidspaar woont, iets herkenbaars. Ik stelde voor om eerst naar het strandje bij Andijk te gaan, De Vooroever. Zo gezegd zo gedaan. Dus met het VW busje naar het strandje. Michael heeft een garagebedrijf dus dat laat ik dan met een geintje terug komen in de foto's. Daarna hebben we bij Robachers wat foto's gemaakt. Het was wel leuk dat michael wel van een geintje houd en zo krijg je wat spontane foto's. 

Dirk Zeelenberg deed op zeer humoristische wijze de ceremonie. 

Hieronder een keuze van de gemaakte foto's.

Bruiloft met Alkmaarse wortels.

Joep en Tanja wonen dicht bij elkaar in het Alkmaarse. De ouderlijke huizen staan maar een paar straten van elkaar , de trouwceremonie in het alkmaarse stadhuis, trouwfoto's maken bij de Molen van Piet en het feestje op het Scharlo . Dus bij het kennismakingsgesprek opperde ik meteen dat ik deze bruiloft mij geheel op de fiets zou gaan verplaatsen. Het was die dag prachtig weer, met de fiets kon ik als trouwfotograaf ruim op tijd overal aanwezig zijn, alhoewel de Hummer was eerder bij de Molen van Piet dan ik op de fiets. Met de kinderen hebben we leuke spontane foto's kunnen maken en dit was ook de eerste keer dat ik de bruid tegelijk door de Make-up artist en de kapster behandeld zag worden. Ik had deze keer ook een trouwalbum gemaakt in zwart-wit , dat vind ik zelf nostalgisch , tijdloos en je wordt niet afgeleid door felle kleuren. Het was voor mij ook een verrassing dat ze ervoor kozen om zowel de kleurenversie als de zwart-wit versie bij mij te bestellen. Bekijk hieronder het resultaat.

Trouwerij Maaike en Ruud.

Bij maaike en ruud liep het gesprek wel heel verrassend . Je rekent er als trouwfotograaf een beetje op dat er een trouw auto geregeld is , bloemstukken , een locatie om foto's te maken. Bij dit stel was dat echter niet zo, zij wilden het simpel houden. Oké , respect , ieder zijn keuze. Van mij hoef je ook geen standaard keuze te maken , maar ik had zoiets van "waar moet ik dan foto's van maken?". Een mooie auto en locatie fleurt een reportage toch op en geeft vaak leuke onverwachte foto's. Dus ik vroeg ze eerst of ze niet iemand in de kennissenkring hadden die een mooie of klassieke auto bezat. Toen ging er een lichtje branden, frans had een Cadillac, misschien wilde die wel rijden. Gelukkig , ik ben Frans nog dankbaar dat hij zichzelf en zijn auto beschikbaar heeft gesteld. De locatie om trouwfoto's te maken was De Boereplaats in Waarland. Niks mis mee, mooie locatie, maar persoonlijk zoek ik toch liever iets waar het bruidspaar ook een binding mee heeft. Op de terug weg reed ik langs Molen De Engel in Koedijk, ik dacht meteen Hé , dat is misschien wel iets. Ruud en maaike hierop gewezen en toen begonnen bij hun toch ook wat te kriebelen en wilde ze wel foto's maken bij de Vlotbrug en de Oude Sluismolen aan de overkant omdat Ruud daar opgegroeid was. Het mooie was , zijn ouders wonen daar nog steeds dus konden we dat ook even meenemen. Mooi toch dat je samen zo tot een concept komt. Daar hou ik nou van.

 

Trouwen Oudkarspel.

Monique en michiel wilden de trouwfoto's maken in het Diepsmeerpark in Oudkarspel. Dus toen ik daar op verkenning ging om te kijken waar we foto's konden maken keek ik mijn ogen uit. Zo'n klein plekje ,maar zoveel mogelijkheden. Als je het maar wilt zien. Eerst al de brug bij de parkeerplaats , daarna de heuvel met de trap. Deze heuvel deed mij direct denken aan de Pyramide van Austerlitz. Daarachter lagen nog een paar rioleringsbuizen. Daar kan ik ook wel wat mee. En daar tegenover lag een trekvlot. Ik zag het meteen voor me. Daar kan ik een mooie serie maken. Michiel op het vlot die zich dan naar de kant trekt naar zijn bruid. Zo dus dat was geregeld. Op de dag zelf, toen ik bij de bruidegom thuis wat foto's had gemaakt , reed ik naar de bruid in Oudkarspel. Toen ik de N504 op reed richting Oudkarspel , zag ik aan mijn rechter hand een bollenveld. En in volle bloei. Unieke kans. Gelijk schakelen. Ik had ruim de tijd , dus gelijk kijken hoe ik daar komen moest en of het niet te drassig was , want de laatste dagen had het flink geregend. Maar het was makkelijk te vinden en de grond was inmiddels goed droog. Dus dit was een onverwachts cadeautje, en ik als trouwfotograaf pak die cadeautjes dan ook uit. En het was vlakbij de andere foto locatie. Dus dit voorgesteld aan het bruidspaar en zij stemden hiermee in en zie hieronder een gedeelte van het resultaat. 

De bruiloft van Erwin en Eva was er één met contrasten. Aan de ene kant de vrolijkheid van het feest en 2 onvoorspelbare jongens en aan de andere kant het gemis van Eva's moeder die net was overleden. Met dit jonge gezin was het constant schakelen en scherp blijven op de vele onverwachtse , maar leuke momenten . Dat de jongens hyper waren maakte het ook weer leuk. Veel grappige onverwachte momenten waar ik als fotograaf dan op in moet spelen. Van voorbereiding tot het aansnijden van de taart verliep geen moment geheel gepland. Er was nog even paniek omdat de corsages er nog niet waren. De bloemist zei dat ze opgehaald zouden worden en het bruidspaar was in de veronderstelling dat ze gebracht zouden worden. Het is goed gekomen. Ook bij Landsgoed Marquette had ik al een voorverkenning gedaan en het weer werkte ook mee. Ik liet het bruidspaar even ongedwongen wandelen met de kids en kon daardoor wat spontane foto's maken op gepaste afstand waardoor ze niet merkte dat ik er ook nog was. Even een momentje voor hunzelf. Zo heeft elke bruiloft toch weer zijn unieke karakter en wordt een reportage geen eenheidsworst.

Via een collega van mij kwamen Maurice en Jolanda bij mij terecht om bij hun de trouwfotograaf te zijn. De bruiloft van Maurice en Jolanda stond geheel in het teken van het strand. Locatie was Strandpaviljoen "Deining" in Castricum aan Zee. De trouwreportage , De Ceremonie en de Receptie en het feest vonden plaats bij het strandpaviljoen. Eerst dacht ik:"Tjee, aan het strand , hoe moet ik daar nu een gevarieerde trouwreportage maken". Maar tijdens mijn eerste verkenning zag ik al meteen diverse aanknopingspunten om leuke foto's te maken. En dan nog met de spontaniteit van het bruidspaar erbij levert het altijd wel onverwachte momenten op. Het grote voordeel is wel dat we na het ophalen van de bruid niet meer heen en weer hoefden te rijden naar een gemeentehuis en feest locatie. Immers alles was op het strand. Dat bleek wel bij het maken van de trouwfoto's , we hadden uiteindelijk nog tijd over om even zelf op een ander terrasje te gaan zitten om wat te drinken. Dan zou het bruidspaar langs het strand naar de ceremonie lopen en verwelkomd worden door de gasten die al klaar zaten. Al met al weer een unieke bruiloft vast kunnen leggen.

Bij Tessa en Maarten speelde de emoties hoogtij. De trouwfoto's werden gemaakt in de historische binnen stad van Enkhuizen.De ceremonie in het gemeentehuis was één groot vreugde tranendal.Als trouwfotograaf zoek je ook naar creatieve variëteiten dus hier heb ik verschillende foto's gemaakt met een fisheye lens waardoor je wat gebogen lijnen krijgt maar vanwege de krappe ruimte wel alles op de foto krijgt. De oude binnenstad van Enkhuizen was natuurlijk een mooie setting voor een trouwreportage. Het is daar alsof de tijd heeft stilgestaan.

Bij Patrick en Samantha als trouwfotograaf te mogen fungeren was een ware hapening. De trouwreportage van Patrick en Samantha was één van  heel bijzondere, spontane en lachwekkende momenten. Alles was voorbereidt en toch ook weer niet. Heerlijk , dat zorgeloze, niet denken in problemen maar in oplossingen. Niet genoeg gaatjes in de riem, geen probleem , dan maken we er gewoon een paar bij. En dat levert dan toch weer leuke foto's op. Hun zoontje Daley bracht de ringen bij de ceremonie, vertederend. Met z'n allen in de Toyota aygo , leverde ook leuke plaatjes op. 

Om op een miezerige dag de trouwfotograaf te zijn moet je uit het goede hout gesneden zijn, positief blijven en dat ook op het bruidspaar overbrengen. Op de trouwdag van Henk en Marleen was het weer niet best, maar ik wilde ondanks dat toch buiten foto's maken. Een binnenlocatie zorgt toch gauw voor onrustige foto's, storende elementen zoals balken op de achtergrond doen de foto's geen goed. Gelukkig stonden Henk en Marleen er positief in. Henk was vooral de lolbroek van het stel, en dat zorgde toch voor grappige momenten tijdens de trouwreportage. In het Park van Luna hebben we zo toch een mooie reportage kunnen neerzetten.